HELTIE horseĀ® Silicium
HELTIE horseĀ® Silicium
Dit artikel is alleen in de fysieke winkel verkrijgbaar. Wil je zeker weten dat het op voorraad is? App of bel ons even 06 13 23 69 95

Standaard levertijd

ALLEEN IN DE FYSIEKE WINKEL AF TE HALEN

ā‚¬Ā 36,95
Prijs per 1 liter
Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

Silicium is de bouwstof van bindweefsel voor paarden, gaat 100 dagen mee!

Het mineraal silicium voor paarden ondersteunt de opbouw van botten, kraakbeen, hoeven en vacht. Vermindert het risico op zand eten en blessures bij training en sport. Daarnaast ondersteunt het de aanmaak van lichaamseigen glucosamine. De actieve, gehydroliseerde, vloeibare silicium in HELTIE horse® Silicium wordt 100% biologisch opgenomen door het dier. In ons product zit gehydrolyseerd silicium, dit is de best opneembare vorm van silicium. Dit komt doordat de silicium moleculen veel kleiner zijn dan bij bijvoorbeeld silicium op basis van kiezelzuur. Een fles van een liter gaat ongeveer 100 dagen mee bij een paard van 500kg!

Soepele gewrichten & sterke botten paard

Silicium is óók heel belangrijk voor de gewrichten en sterke botten van je paard. Veel mensen denken dat botten vooral bestaan uit een stabiele constructie van calcium en fosfor. De samenstelling van botten verandert echter continu, omdat oude cellen verwijderd worden en vervangen worden door nieuwe. Het mineraal silicium speelt een belangrijke rol voor een goede botaanmaak. Het is bovendien goed voor de aanmaak van kraakbeen. Uit onderzoek bij racepaarden is gebleken dat paarden die silicium toegediend kregen, minder gevoelig waren voor blessures. Daarom is het uitermate geschikt voor jonge paarden die nog in de groei zijn, maar ook oudere paarden. Bij oudere paarden en bij extra ondersteuning voor de gewrichten adviseren we om het mineraal silicium te combineren met HELTIE horse® Cannabidol.

Gewrichten en hoeven zijn weefsels met een langzame doorbloeding en een trage stofwisseling. Om te weten of een supplement op basis van silicium werkt moet je het daarom eerst twee tot drie maanden de tijd geven.

Silicium voor sterke hoeven

Silicium is de bouwstof voor sterke hoeven van paarden. Heeft je paard hoeven waar snel scheurtjes in ontstaan of die zelfs afbrokkelen? Een tekort aan silicium kan leiden tot verminderde hoefkwaliteit. HELTIE horse® Silicium is dé ondersteuning voor een goede hoefkwaliteit voor paarden.

Silicium bij zand eten paard

Wist je dat het mineraal Silicium ook bij kan dragen aan het verminderen van zand eten? Een tekort aan silicium is één van de redenen waarom paarden zand eten. Daarom kan het supplementen van silicium het zand eten verminderen wanneer dit de oorzaak is.

Nu ook verkrijgbaar in 5 liter

Op veler verzoek is de silicium nu ook verkrijgbaar in een grootverpakking. Je kunt hieronder kiezen tussen een liter of vijfliter can. Voor de vijfliter can hebben kun je er een handig 10ml pompje bij bestellen voor €4,50.

Silicium ook geschikt voor honden en mensen

Onze gehydrolyseerde silicium is van humane kwaliteit en daarom ook uitermate geschikt voor mensen en honden. 

Wij mogen vanwege wetgeving hier niet vermelden waar HELTIE horse® Silicium allemaal bij wordt ingezet, maar dit mogen wij wel in een persoonlijk gesprek uitleggen. 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!
Accepteer geselecteerde cookies