HELTIE horse® Magnesium Chelaat
HELTIE horse® Magnesium Chelaat
Dit artikel is alleen in de fysieke winkel verkrijgbaar. Wil je zeker weten dat het op voorraad is? App of bel ons even 06 13 23 69 95

Standaard levertijd

ALLEEN IN DE FYSIEKE WINKEL AF TE HALEN

€ 28,95
Prijs per 1 liter
Aantal: 
Bestellen
 

“Vloeibare magnesium met zink, vitamine B2, B6, B12 en tryptofaan”

Dit is waarschijnlijk het meest gevraagde supplement: een goed opneembaar, vloeibare magnesium voor paarden. Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten*. Daarnaast is het goed voor de spieren, het zenuwstelsel en bevordert magnesium het concentratievermogen*. Er zijn geen suikers toegevoegd aan dit magnesium supplement voor paarden!

Vloeibare magnesium voor paarden met B-vitamines

Magnesium draagt bij aan meer dan 300 processen in het paardenlichaam. Het is daarom erg belangrijk dat een paard het magnesiumniveau in het lichaam op peil heeft. Bij training en spanning verbruikt een paardenlichaam meer magnesium. Daarnaast hebben magnesium en b-vitamines hebben een synergetische werking met elkaar. Zo helpt vitamine B2 bij de stofwisseling en de energiehuishouding*. Vitamine B6 zorgt voor een verbeterde opname van magnesium*. Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt het energieniveau*. Daarnaast helpt het bij vermoeidheid, moeheid en futloosheid*.

Goedgekeurde gezondheidsclaims over de werking van magnesium bij paarden:

  • Voor het behoud van sterke botten. Het speelt een rol bij de botaanmaak.
  • Speelt een rol bij het celdelingsproces.
  • Goed voor het concentratievermogen en de gemoedstoestand.
  • Speelt een rol bij het normaal functioneren van spieren en zenuwen.
  • Speelt een rol bij een goede elektrolytenbalans.
  • Speelt een rol bij de normale eiwitsynthese.
  • Speelt een rol bij het behoud van een normaal energieleverend metabolisme.

Wanneer paarden magnesium bijvoeren?

Magnesium dient een paard via de voeding binnen te krijgen. Het lichaam kan dit mineraal zelf namelijk niet aanmaken. In ruwvoer en krachtvoer zit vaak magnesium, zeker wanneer je een mineralen balancer voert. Toch is het voor sommige paarden aan te raden om extra magnesium bij te voeren. Bijvoorbeeld wanneer een paard veel zweet, veel spanning heeft of veel werk verricht. Daarnaast is het een belangrijk mineraal voor fokmerries en hengsten.

Helaas mogen wij vanwege wetgeving niet precies zeggen in welke situaties nog meer. Twijfel je of je paard extra magnesium nodig heeft? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

*Goedgekeurde gezondheidsclaims

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!
Accepteer geselecteerde cookies