Horseflex Vlozaad 750gr navulzak
Horseflex Vlozaad 750gr navulzak
Horseflex Vlozaad (ook wel bekend als psylliumzaad) is een ondersteunend voedermiddel voor paarden ter ondersteuning van de spijsvertering en de darmen dat wordt gemaakt van hele zaden. Het is 100%...
€ 9,95
Prijs per 1.5 kg navulzak
Aantal: 
Bestellen
 
Horseflex Vlozaad (ook wel bekend als psylliumzaad) is een ondersteunend voedermiddel voor paarden ter ondersteuning van de spijsvertering en de darmen dat wordt gemaakt van hele zaden. Het is 100% natuurlijk.

Wat is vlozaad (psyllium)De zaadjes zijn afkomstig van de plant Plantago Ovata. Deze plant heeft naast zijn bijzondere uiterlijk nog meer bijzonderheden. In de zaadvliezen van de plant zit een soort gomslijm. In combinatie met water kan het zich omvormen in een volumineuze massa in de maag. Vlozaad heeft zijn naam daarnaast niet voor niks gekregen: de zaadjes lijken namelijk een beetje op vlooien.

Wanneer psyllium zaadjes geven aan een paardVlozaad wordt veelal als ondersteunend voedermiddel aan paarden gegeven wanneer het paard (te veel) zand eet. Het eten van zand komt veel voor bij paarden en het gebeurt vaak ongemerkt via het voer of tijdens het grazen. Zand wordt via de darmen en ontlasting afgevoerd, maar als een paard meer zand binnenkrijgt dan normaal brengt dit verschillende risico’s met zich mee. Psyllium zaadjes dragen bij aan de afvoer van zand uit de maag en het darmkanaal van paarden. Het vlozaad zorgt voor een gelei-achtige plakkerige massa in de darmen waar het achtergebleven zand zich aan vast plakt. Op deze manier wordt het zand alsnog efficiënt afgevoerd.

De toepassing van psylliumzaad voor jouw paard Psylliumzaad is ter ondersteuning van een normale darmpassage van een paard. Het ondersteunt de afvoer van het zand uit de darmen. Hierdoor is het zeer geschikt voor paarden die op een paddock of een kale weide staan. Deze paarden hebben namelijk vaak een grotere kans om zand binnen te krijgen. Naast de ondersteuning van de darmen, draagt vlozaad ook bij aan een gezonde spijsvertering.

Hoeveel vlozaad per dag voor paardenDe dosering van vlozaad verschilt per paard. Er moet gekeken worden of het gaat om een pony of een paard, maar daarnaast is het ook afhankelijk van de zandinname. Hier moet dan ook rekening mee gehouden worden. Het voeradvies bij preventief gebruik is om een pony iedere 4 weken een kuur van circa 7 dagen, 50-150 gram per dag te geven (afhankelijk van de zandinname). De hoeveelheid vlozaad per dag tijdens de kuur voor een volwassen paard is 100-300 gram (afhankelijk van de zandinname). Raadpleeg bij twijfel over de hoeveelheid altijd een deskundige of een dierenarts. Vlozaad is enkel een hulpmiddel voor het afvoeren van zand.

Zand eten bij paardenZand eten komt veel voor bij paarden en gebeurt meestal ongemerkt via het voer of tijdens het grazen. Dit zand wordt vervolgens door de darmen via de ontlasting afgevoerd. Maar krijgt je paard meer zand binnen dan normaal kunnen er problemen in de darmen ontstaan. Om het probleem aan te kunnen pakken, is het handig om de oorzaak van het zand eten te achterhalen.

De toediening vanVlozaad vlozaad kan bij zowel nat als droog gegeven worden. Dit heeft geen effect op de werkzaamheid. Wanneer je vlozaad nat wilt voeren, kan je er met water eerst een papje van maken en dat direct mengen met het dagelijkse voer. Het is dan wel belangrijk om het voer niet te laten staan, maar meteen aan te bieden. De bindende werking van psylliumzaad voor paarden begint namelijk onmiddellijk.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!