HELTIE horseĀ® Weidemineralen
HELTIE horseĀ® Weidemineralen
Dit artikel is alleen in de fysieke winkel verkrijgbaar. Wil je zeker weten dat het op voorraad is? App of bel ons even 06 13 23 69 95

Standaard levertijd

ALLEEN IN DE FYSIEKE WINKEL AF TE HALEN

ā‚¬Ā 99,50
Prijs per 5 liter
Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

“Wat niet in de bodem zit, zit ook niet in het gras/ruwvoer”

HELTIE horse® Weidemineralen ondersteunt de mineralenbehoefte van het gras en de bodem. Het draagt bij aan een hogere kwaliteit en voedingswaarde van het gras. Geschikt voor alle paarden!

Het geconcentreerde Beringzeewater bevat alle macro- en micro-elementen die op aarde beschikbaar zijn. Uit het beringzeewater is het merendeel van het natrium gehaald. Weidemineralen is niet chemisch of met hitte behandeld, waardoor alle micro-organismen nog in tact zijn. Aan HELTIE horse® Weidemineralen is tevens fulvinezuur toegevoegd voor een verbeterde opname van voedingsstoffen.

HELTIE horse® Weidemineralen is geschikt voor alle type weilanden en zal vooral op zandgronden een verbeterde graskwaliteit geven. Weidemineralen:

  • Verbetert de bladgroen productie
  • Geeft een hoger drogestofgehalte
  • Geeft een hogere antioxidantengehalte
  • Verhoogt de productie

Weidemineralen pas je 3x per jaar toe op het grasland voor het beste resultaat. Een jerrycan van 5 liter Weidemineralen is goed voor éénmalige behandeling van 1 hectare grasland. Paarden mogen gelijk weer op het land. Er is geen wachttijd nodig.

 

Samenstelling in ‘Parts per million’ (PPM)
PPM = 1 duizendste deel van 1 gram. Oftewel het is een mg per liter product.

samenstelling HELTIE horse Weidemineralen

Gebruiksaanwijzing weiland:

Verdeel minimaal drie keer per jaar een jerrycan van 5 liter HELTIE horse® Weidemineralen (verdund met minimaal 200 liter water) over een hectare grasland. Dit komt neer op 1 Liter (verdund met 40 liter) per 2000m2. Verdeling kan via gieter of drukspuit of sproei installatie. Niet in de volle zon, het liefst op een bewolkte dag. Motregen is prima, stromende regen liever niet.

HELTIE horse® Weidemineralen kan op alle graslanden worden ingezet. Op schrale gronden zal het duidelijkste effect zichtbaar zijn. Paarden mogen gelijk weer op het land. Er is geen wachttijd nodig.

Gebruiksaanwijzing moestuin:
Grond bemesting: Aangelengde Weidemineralen kunnen als grondbemesting worden gebruikt. Gebruik minimaal 3 toepassingen per seizoen, met drieweekse intervallen vanaf het planten, verplanten of na opkomst. Een goed alternatief is één ā€‹ā€‹grondbemesting gevolgd door minimaal twee bladspraytoepassingen na opkomst. Niet in de volle zon, het liefst op een bewolkte dag. Motregen is prima, stromende regen liever niet.

Blad spray bemesting: Verdunde Weidemineralen kan worden gebruikt als een bladspray. Aanbevolen wordt minimaal 3 interval behandelingen per 3 weken te doen. Niet in de volle zon, het liefst op een bewolkte dag. Motregen is prima, stromende regen liever niet.

Voor een moestuin kun je ook HELTIE horse® Mineralen 1 Liter gebruiken. Dit is hetzelfde product, alleen dan in liter formaat.

Onderzoeksresultaten tuinbouw:
Zie hieronder twee foto’s van een proef met bospeen en een proef met Rozemarijn. Foto 1 laat een vergelijking zien tussen wortels die op dezelfde dag in dezelfde akker gezaaid zijn. De wortels aan de rechtse zijde hebben 3 bemestingen met de mineralen gehad. 1 grondbehandeling en 2 bladspray behandelingen.

Bospeen behandelt met Weide mineralen

Hetzelfde geldt voor Rozemarijn. Rozemarijn (Salem) jonge stekken werden verpot en behandeld met deze mineralen a 30 liter per hectare. Katoenzaad meel werd als organische meststof gebruikt bij zowel de behandelde als onbehandelde groep. Na 30 dagen werden de planten uit de potten gehaald, gewassen en in zijn geheel gedroogd, zodat er een droge stof vergelijking bepaald kon worden. Zie hieronder het verschil tussen beide groepen.

Rozemarijn HELTIE horse Weidemineralen

 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!
Accepteer geselecteerde cookies