Nikwax RugProof 1 Liter
Nikwax RugProof 1 Liter

Wasmiddel speciaal voor paardendekens

€ 27,50
Prijs per 1 liter

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Gebruik dit product om uw canvas of synthetische paardendekens waterafstotend te houden. Dit product houdt niet alleen uw paarden droog, maar ook uw dekens mooier, omdat modder en ander vochtig vuil niet wordt opgenomen door uw paardendekens.

Rug proof
De gemakkelijk te gebruiken, veilige product met hoge prestaties voor het waterdicht maken van paardendekens.
Maakt langdurig waterafstotend en revitaliseert het ademend vermogen en de isolatie van de dekens van je dier.
Je dier wordt waarschijnlijk klam en oncomfortabel in natte of vochtige omstandigheden indien het ademend vermogen van hun waterdichte deken in het gedrang komt. Als de buitenste stof water absorbeert, kan de deken tot 70% van zijn ademende eigenschappen verliezen. Daarom moet u de langdurige waterafstotendheid (DWR) op de buitenste stof van het deken onderhouden, zodat het comfort behouden blijft. Deze zal uiteindelijk slijten en dient vernieuwd te worden met Nikwax Rug Proof.

Het is belangrijk dat deze waterdichte stoffen vochtige damp kunnen doorlaten of "ademen", anders kan het vocht niet verdampen en condenseert het aan de binnenkant van het tapijt of de mantel. Bovendien vermindert het ademend vermogen wanneer de buitenste stof water absorbeert water. Beide situaties zorgen ervoor dat je dier het koud krijgt, klam wordt en zich niet comfortabel voelt.

Het ademend vermogen van dekens kan behouden worden door te zorgen dat de langdurige waterafstotendheid (DWR) in goede staat wordt gehouden. Nikwax Rug Proof™ voegt DWR toe en dat voorkomt dat water wordt geabsorbeerd maar het ademend vermogen wel behouden blijft en zorgt zo dat je dieren droog en comfortabel blijven.
Iedereen die zich buiten bevindt wanneer het regent heeft voordeel bij ademende waterdichte kleding. Dat geldt ook voor paarden die buiten grazen en honden die mee een wandeling maken in de regen!
Je waterdichte dekens van je dier kunnen water opzuigen, alleen omdat ze vuil zijn. Probeer ze eerst te reinigen met Nikwax Rug Wash™ en wanneer het deken of de mantel van je dier vrij nieuw of onlangs opnieuw waterdicht gemaakt is, zal de langdurige waterafstotendheid (DWR) al worden hersteld met een wasbeurt. Maar wanneer het tapijt/de mantel flink gedragen is, zult u DWR moeten toevoegen met Nikwax Rug Proof™ nadat u het eerst hebt gereinigd met Nikwax Rug Wash™.
Nikwax Rug Proof™ is een veilig product om op de ademende, waterdichte stoffen producten van je dier te gebruiken. Alternatieve waterdichte producten hebben vaak een basis van oplosmiddelen en zijn ontvlambaar. Soms gaat het om producten op waterbasis die gebruikmaken van fluorkoolstoffen. Fluorkoolstoffen vormen in potentie een risico voor het milieu en de gezondheid van de consument op de lange termijn.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!