Pharmahorse Magnesium Citraat
Pharmahorse Magnesium Citraat

Waarom PharmaHorse Magnesium voor uw paard?Magnesium is een belangrijk mineraal voor het spier- en zenuwstelsel, de botten, de water- en energiehuishouding en de stofwisseling. Magnesium zorgt voor...

€ 29,95
Prijs per 500gr

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Waarom PharmaHorse Magnesium voor uw paard?Magnesium is een belangrijk mineraal voor het spier- en zenuwstelsel, de botten, de water- en energiehuishouding en de stofwisseling. Magnesium zorgt voor de signaaloverdracht naar de spieren. Tevens zorgt magnesium voor ontspanning van de spieren. Magnesium is nodig voor de opname van calcium in de botten en voorkomt ophoping van calcium in andere weefsels.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van de gezonde paarden een magnesiumgebrek heeft, voor zieke paarden loopt dit percentage zelfs op tot meer dan 50%. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat van bijna de helft van het onderzochte ruwvoer het magnesiumgehalte onder de minimumnorm ligt. Met alleen ruwvoer wordt dus in de helft van de gevallen onvoldoende magnesium gegeven, maar ook krachtvoer bevat vaak, of te weinig magnesium, of verhoudingsgewijs te veel calcium. Een aanvullend voedingssupplement met magnesium kan een verrassend goed effect geven.

Tip: Geef wedstrijdpaarden met wedstrijdstress magnesium.
PharmaHorse Magnesium bij jonge paarden?
Jonge paarden kunnen nogal stress gevoelig zijn en dit is niet goed voor de ontwikkeling en training, zeker binnenvetters of hoog in het bloed staande paarden kunnen hier last van hebben. Stress kan gevolgen hebben zoals het vast houden van het lichaam en stal ondeugden. Magnesium is goed voor de gemoedstoestand.

Wanneer te gebruiken?
- spierspanningen
- darmkrampen, spierkrampen en lichaamskrampen
- spierpijn
- stress
- ondersteunt de behandeling tegen botontkalking

Aandachtspunt:
Appelaroma, druivensuikers enz. zijn duidelijk goedkopere grondstoffen die gemengd worden dus verkijk u niet op andere aangeboden magnesiums. Onze magnesium bevat uitsluitend pure Magnesium Citraat. Puurdere of zuivere magnesium bestaat niet.

Gebruiksaanwijzing:
Pony: 2 maatschepjes per dag
Paard: 4 maatschepjes per dag
PharmaHorse Magnesium kunt u vermengen met de dagelijkse voeding van uw paard.
1 maatschepje is ± 2,5 gram = 2500 mg.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!