Tom Thumb dubbel gebroken sweet iron rollers
Tom Thumb dubbel gebroken sweet iron rollers

merk Shires

€ 32,95
Prijs per stuk
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

| Meer

Het Tom Thumb-bit is een kruising tussen een Amerikaanse knevel en een ophaaltrens. Het biedt meer precisie en controle en is erg populair voor springconcoursen en cross country. Het heeft een liftend effect aan de voorkant dat de rijder kan helpen het paard op het achterbeen te laten zitten, waardoor hij strakker kan draaien en efficiënter kan springen. De opbeurende actie in combinatie met de druk kan ook paarden ontmoedigen om op het bit te leunen. Kan met één teugel op de trensring of de onderste ring worden gebruikt of anders, voor meer precisie, met twee teugels.

Het koperen stukje in het midden van dit bit helpt de notenkrakerwerking van een enkele gebroken bit te verminderen, wat helpt bij het vormen van een zacht contact, waardoor er duidelijke hulpen kunnen worden gegeven. Koper is een warm metaal dat speekselvorming stimuleert. Een handig bit voor paarden die de neiging hebben om op de hand te leunen. De rollers op het middenstuk werken wel scherper in dan een vast tussenstukje.

het mondstuk is gemaakt van blauw Sweet Iron: • oxideert gemakkelijk • moedigt speekselvorming aan, • helpt het bit te aanvaarden • is warm en zoet Let op: de blauwe kleur zal vervagen met het gebruik, (word roestig)

Dit bit is van Engelse makelaardij Dit betekent dat de maten oplopen van 12,5 naar 14. Heeft uw paard normaal maat 13,5 dan past de maat 14 over het algemeen goed


 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. klik op de AVG pagina voor meer informatie!